proba 20.11 Temišvar, jednodnevni izlet sa prevozom uz kupon 6.eura NULA dinara za Komparativin Kupon, uz koji ostvarujete cenu od 6.eura za jednodnevni izlet u Temišvar

Extra ponuda

0 Kupi

cena aranžm.uz kupon 6 €
u dinarskoj protivrednosti na dan uplate (danas je to 708 din)

12 rezervisanih kupovina
Ponuda dana je uspela!
Budite brži narednog puta!
Požurite! Preostalo je još:
20150302

Enjoy travel

Beograd,Tomazeova 28

100% Sigurna kupovina

imate mogućnost da odustanete ili zamenite kupon, da bi se vaša reklamacija prihvatila, potrebno je da nam se javite u roku od 15.dana

LokacijaPodeli sa prijateljima na

Temišvar sa svojim arhitekturom, parkovima, drvoredima, širokim trgovima i mnogobrojnim uličicama ostavlja bez daha svojom lepotom.

Napomene uz ovu ponudu

 • Kupon važi za jednu osobu
 • Možeš kupiti dva Kupona
 • Cena Aranžmana uz Komparativa Kupon je 6.eura 
 • Polazak iz Beograda
 • Termin putovanja:  20.11 2013

ARANŽMAN SADRŽI

 • Autobuski prevoz na relaciji Beograd - Temišvar - Beograd.
 • Troškove organizacije i realizacije programa

ARANŽMAN NE SADRŽI

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove.

Kupovinom Kupona kupac prihvata  Uslove korišćenja turističkih ponuda.

 • Po uplati novca za Kupon, vlasnik Kupona je u obavezi da u roku od 24 časova(48.č vikendom) kontaktira agenciju Organizatora puta telefonom i sklopi Ugovor o putovanju.
 • Za Putnike koji ne potpišu Ugovor o putovanju sa Organizatorom puta u predviđenom roku, smatraće se da su odustali od putovanja, i neće moći da putuju, bez obzira što imaju kupon
 • U slučaju otkazivanja puta važe opšti uslovi putovanja Organizatora puta
Temišvar

Temišvar je grad u kome je odrastao Crnjanski, naš veliki pisac, i  najveći grad Banata. Temišvar leži na obalama reke Begej i sedište je županije Tamiš, a od Beograda je udaljen oko 170 km.  Temišvar je najveći kulturno istorijski centar Srba u Rumuniji gde i danas živi veliki broj srpskog življa. U gradu se nalazi sedište Eparhije Temišvarske Srpske Pravoslavne crkve, kao i savez Srba u Rumuniji. Grad nazivaju „ Mali Beč“ jer je dugo bio pod opsadom Hazburgovaca a njegov centar podseća na stari deo Beča. Prvi evropski grad koji je dobio električno osvetljenje a neke od zgrada projektovao je lično čuveni Gustave Eiffell. U novijoj istoriji poznat je kao grad u kome je počeo ustanak koji je doveo do sloma režima diktatora Nikolae Čaušeskua. Nekada iza "Gvozdene zavese",  a danas,  dvadeset dve  godina kasnije, Temišvar je moderan grad... Tokom vožnje do Temišvara uživaćete u nesvakidašnjem pogledu na banatsku ravnicu protkanu poljima, salašima i seoskim imanjima.

Znamenitosti Temišvara za koje morate naći vremena:

- Saborna Crkva  srpske pravoslavne crkve posvećena Sv. Đorđu (sagrađena 1748 god. i u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janica iz Arada)

- Vladičanski dom
- Trg Ujedinjenja
- Bista Miloša Crnjanskog, Trg Ujedinjenja (Piaţa Unirii) broj 5
- Trg Slobode sa zgradom Garde i starom Gradskom Kućom. 
- Trg Pobede sa  najstarijom gradskom zgradom - dvorac Huniazilor ( podignut u XV veku po naredbi Vojvode od Transilvanije Iancu de Hunadoar, a u našoj istoriji poznat kao Sibinjanin Janko) danas muzej Banata,
- Zgrada Opere i nacionalnog teatra ( koja ima repertoar na rumunskom, nemačkom i mađarskom jeziku)
- Katedralni hram Banatske mitropolije rumunske pravoslavne crkve
- Najmlađi gradski trg, izduženog oblika sa nizom gradskih palata iz zadnjih decenja Austrougarske (rađenih u stilu akademizma i secesije ) vladavine  i statuom vučice koja doji Romula i Rema ( poklon grada Rima 1926 god.). 

Informacija o Šoping centrima

"Iulius Mall" jedan od najvećih tržnih centara u ovom delu Evrope  http://www.iuliusmall.com/en/timisoara

http://www.bega-shoppingcenter.ro/https://plus.google.com/115898761825689660426/about?gl=rs&hl=sr

Program puta

Sastanak grupe je u 08,30h, polazak u 09.00 h sa parkinga Muzeja "25.MAJ". Vožnja preko Pančeva i Vršca, gde je predviđena kraća pauza. Dolazak na granični prelaz Vatin / Moravita, posle carinskih i pasoških formalnosti nastavak vožnje do Temišvara. 
Po dolasku u grad, imate sasvim dovoljno vremena da vidite zgradu Opere i Teatra, da prošetate prelepim ulicama i trgovima, obiđete Srpsku sabornu  crkvu,   zatim i najstariju gradsku zgradu. Danas je to Muzej Banata, koji je podignut u XV veku po nalogu Vojvode od Transilvanije, u našoj istoriji poznatog  kao Sibinjanin Janko.
Možda poželite i nešto da pojedete....Naš predlog je restoran "Karađorđe" ili srpski restoran "Lloyd" (oba se nalaze u blizini samog centra grada) ili po Vašem izboru. Posle kraćeg odmora uz ručak ili kaficu, imaćete još malo vremena za individualna razgledanja.
Povratak za Beograd je predviđen u 21,00h po lokalnom vremenu  (lokalno vreme : + 1 u odnosu na srpsko) sa parkinga kod zgrade Opere. Vožnja do graničnog prelaza Moravita/Vatin i posle carinskih i pasoških formalnosti nastavljamo putovanje preko Vršca i Pančeva do Beograda, uz kraće pauze radi odmora. Dolazak u Beograd je predviđen posle ponoći.
.
Napomena:
.
Za putovanje je neophodno posedovati nove biometrijske pasoše
Preporucuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novcana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju EU
.
MOLIMO SVE PUTNIKE DA PROVERE TAČNO VREME POLASKA 2 DANA PRE POČETKA ARANŽMANA
.

Notica o Agenciji

ENJOY TRAVEL osnovan je 2006. godine, od strane ljudi sa dve decenije dugim iskustvom u turizmu, kao i od mladih snaga sa svezim idejama. Poceli smo drugacijim pristupom, u skladu sa nasom misijom, da vam predstavimo našu ljubav prema putovanjima, da se ne bavimo turistima, vec da stvaramo prijatelje, da vam omogucimo da putujete sa osmehom.


Komentari na ponudu0